Категорија: Здравство

СЗО: Потврдена инфекција со нов сој на птичји грип кај луѓето, почина едно лице

ВМРО-ДПМНЕ: Доколку во Европа се случеше скандал како овој со хируршките сали, истиот ден одговорните функционери ќе беа „искуферени“, а следниот ден ќе почнеше постапка за правна одговорност

Здравство 1 недела ago

Стоилковски: ЈО наводно истражува заговор, власта и директорите на Хирургија се договараат!?

Здравство 1 недела ago

Лекарска комора одбележа 32 години постоење

Здравство 1 недела ago

ВМРО-ДПМНЕ: Да беше голем тендер СДС и ДУИ одамна ќе ја санираа штетата на Хирургија, но очигледно 120.000 евра се мала сума за нив

Здравство 1 недела ago

Стоилковски: Министерот Демири и заменик министерката Манолева да одговорат дали се работи за 120.000 евра санација за цела Хирургија и дали за 120.000 евра сиот здравстен систем е колабиран?

Здравство 1 недела ago

Членките на СЗО до 2025 година ќе склучат глобален договор за пандемиите

Здравство 2 недели ago

Хоспитализирани нови четири лица со голема кашлица, вкупно 661 случај во Македонија

Здравство 2 недели ago

Кампања „Превенција подобро од лекување“ за подигнување на свеста за оваријалниот карцином

Здравство 2 недели ago

ИЈЗ: Бројот на активни пушачи кај нас е 45.4 отсто, низок процент на оние кои се откажале од тутун