Категорија: Здравство

Заштитата од новиот сој на Ковид-19 „Кракен“ е идентична со претходните

Следниов месец ќе се спроведе национална кампања „Запознајте ги ретките болести“

Здравство 15 часа ago

По стартот на второто полугодие нема зголемување на прегледите и хоспитализациите кај децата во „Козле“

Здравство 15 часа ago

Николов: Оваа Влада има пари за пенали, непостоечки функции, ама нема за лечење на граѓаните!

Здравство 15 часа ago

Денес се очекува СЗО да ја соопшти одлуката дали ќе се укине вонредната состојба поради Ковид-19

Здравство 4 дена ago

На 100 илјади жени на годишно ниво, од рак на грло на матка заболуваат 20

Здравство 4 дена ago

Лекарска комора: Зачестена е појавата на лажни и манипулативни реклами за т.н. медицински препарати на интернет

Здравство 5 дена ago

СЗО: Бројот на хоспитализирани лица во Кина со Ковид-19 се зголемил за 70%

Здравство 5 дена ago

Црна Гора го потврди првиот случај на зараза со вирусот „Кракен“

Здравство 2 недели ago

Комисија за здравство на ВМРО-ДПМНЕ: Има средства за 40 нови вработувања во МЗ, но нема за медицински кадар