Во последниве 24 часа регистрирани се 54 новозаболени пациенти од вирусот Ковид-19.

Со тоа, вкупниот број на заболени од коронавирусот во земјава достигна 908 пациенти.

Како што претходно информиравме, изминатото деноноќие починаа 6 пациенти заболени од Ковид-19, а вкупниот број на починати лица се искачи на 44.