Читателите и оваа година го ставија на првото место авторот Гијом Мисо, според топ 10 листата на најпродавани и најчитани книги во нашата држава за 2019 година што ја објави КупиКнига.мк!.

На листата на топ 10 најпродавани книги за 2019 година се:

– Девојката од Бруклин – Гијом Мисо
– Ако не постои утре – Гијом Мисо
– Т.е. љ.у.б.а.м. – тоа е вистината – Александар Алексов
– Девојката и ноќта – Гијом Мисо
– Апартман во Париз – Гијом Мисо
– Станарката на замокот Вајлдфел – Ен Бронте
– Е, баш ме заболе – Марк Менсон
– ЦРНА КАКО АБОНОС – Сала Симука
– Точка на измама – Ден Браун
– Лесен начин да ставите крај на пушењето – Ален Кар