Ова е страница за пример. Ова се разликува од блог напис, бидејќи стои на едно место и е прикажува во навигацијата. Многу луѓе започнуваат со страница „За мене“ со која се претставуваат пред својата публика. Таа може да содржи нешто како ова:

Здраво! Јас сум тој и тој, ме интересира тоа и тоа, бла бла…

Како нов WordPress корисник, би можеле да ја посетите вашата работна табла за да ја уредите или избришате оваа страница.