Ознака: бебиња

Алармантно: Во Македонија се раѓаат се помалку бебиња!

Смртноста на новороденчињата ќе продолжи да се води од 22 -та гестациска недела – Здружението на перинатолози не го прифаќа барањето на ГАК

Здравство 6 години ago

Од ГАК бараат бебињата родени под 25-тата недела да не се бројат како смртни случаи!

Здравство 6 години ago

Кумата на министерот Филипче ќе раководи со Комитетот за безбедно мајчинство!

Здравство 6 години ago

МЗ -80 проценти од бебињата починале поради мала тежина, состојбата во родилиштата не се поправа за неколку месеци!