Кај Ректорат во Скопје, Куманово и Тетово утрово се најзагадените места во Македонија.

Скопските општини Центар и Гази Баба утринава според мерните станици ја дополнуваат топ 5 листата на најзагадени места во земјава.

Количеството на ПМ10 честички измерени кај Ректоратот изнесува 61 µg/m3, а потоа следува Куманово со загаденост од 57 µg/m3, па Тетово со 55  µg/m3.