Можете да го наречете тоа мислење или критика, но има нешто во начинот на којшто ви е кажано. Иако овие хороскопски знаци го сакаат само најдоброто за своите партнери и навистина се обидуваат да помогнат, начинот на кој ве набљудуваат и (непотребните) коментари може да бидат повеќе критизерски отколку конструктивни.

1. Овен

Страсен и упорен, овој огнен знак сака да биде во право и ретко признава дека греши. Овие личности понекогаш се импулсивни и избрзуваат во донесувањето одлуки, но тие се цврсто убедени во тоа што го прават и очекуваат партнерот да ги поддржи во тоа. Ако нивниот партнер не се согласува со нив, припадниците на овој хороскопски знак сериозно ќе размислат за тоа и нема да им биде проблем да се изјаснат што мислат.

2. Близнаци

Близнаците сакаат да бидат со некој што е дружељубив и комуникативен како нив, така што најверојатно ќе внимаваат со кого го поминува времето нивниот партнер. Припадниците на овој хороскопски знак нема да му судат на партнерот за образованието или за работата, но отворено ќе го кажат мислењето за пријателите и за социјалниот круг на партнерот.

3. Вага

Личностите родени во овој хороскопски знак сакаат да озборуваат со пријателите и може да им се случи да ги откријат личните информации за својот партнер. Привлечени од убавината и од естетиката, овие личности знаат како сакаат да изгледа нивниот однос и ако нивниот партнер не ги исполнува нивните стандарди, ним нема да им биде непријатно да го кажат тоа пред сите пријатели.

4. Девица

Девиците веројатно ќе го осудуваат партнерот за изборите што ги направил во животот. Бидејќи се перфекционисти по природа, овие личности работат напорно за да бидат сигурни дека сè во нивниот живот оди според планот и тие сакаат партнер кој може да биде во чекор со нивните барања. Тие не сакаат да го контролираат својот партнер, но не сакаат да бидат изненадени од големите животни одлуки или промени на партнерот.

5. Јарец

Јарецот може да се постави премногу заштитнички во врската. Тој ќе биде личноста што треба да се грижи за долгорочните планови, за безбедноста и за социјалниот статус. Овие личности не сакаат партнерот само да размислува за иднината, туку и да работи на тоа. Јарците може да го осудуваат партнерот за работата и за кариерата. Тие не можат да помогнат, но напорно работат и размислуваат за иднината и сакаат да знаат дека и партнерот е на нивна страна.

 

извор: kafepauza.mk