Иако изгледот не е пресуден, сепак е важен за првиот впечаток кој ќе го остават мажите кај жените:

 1. Модерно одело кое го истакнува телото
  2. Кошула и фармерки соодветни за градбата на телото
  3. Кожна јакна и кожни додатоци
  4. Елегантен џемпер или џемпер ролка
  5. Носењето на стилски часовник и стилски очила
  6. Модерни тренерки кои не личат на “торба”
  7. Елегантен капут
  8. Стилски патики или елегантни чевли