Висока загаденост регистрираат утринава мерните станици во Скопје и Тетово.

Кај Ректорат измерени се 209 ПМ10 честички, во Центар 201 ПМ10 честички, а во Лисиче 167 ПМ10 честички.

Утринава загаденоста во Тетово, според мерните станици е регистрирана на 119 ПМ10 честички.