Готвачот Гордон Ремзи, сопственик на бројни ресторани ширум светот, кој веќе има собрано 17 Мишелин ѕвезди, сподели совети за тоа што не треба да се нарача во ресторан.

Неговиот совет? Избегнувајте ја дневната супа.

Иако дневната супа изгледа како безбеден избор за почеток на оброк, Ремзи во интервју за Town & Country откри дека често завршува со стари состојки кои се рециклираат и се претставуваат како специјална понуда.

-Секогаш прашувајте која супа била на понудата претходниот ден. Можеби ќе испадне дека дневната супа е всушност супа на месецот, предупреди познатиот готвач.

Иако има негативно мислење за дневната супа, признава дека често се потпира на препораките на келнерот кога нарачува.

-Келнерите често ги вкусуваат повеќето јадења од менито и можат да ви дадат увид во тоа што прави готвачот или што е најпопуларно кај локалните ресторани, рече тој.

За време на неговите многубројни патувања тој веќе доби неколку фантастични предлози од персоналот на ресторанот.