Дијабетесот е многу честа болест. За да ја спречите, потребно е да јадете здрава храна и да се ослободите од стресот и нервозите.

Ако веќе боледувате од оваа болест, треба да знаете дека не е крај на светот, потребно е само да ги пиете потребните лекови навреме и да се храните здраво.

Не вреди да јадете благи работи и нездрава храна, а потоа да го испиете лекот. Од тоа нема да почувствувате никаков ефект.

Треба да знаете дека дијабетичарите се многу чувствителни на повреди, бидејќи раните тешко им зараснуваат. Ве предупредуваме на тоа затоа што многу луѓе не го сфаќаат дијабетесот сериозно, бидејќи со веќе добиената дијагноза јадат слатки работи и нездрава храна.

Ако боледувате од дијабетес потребен ви е режим на исхрана, а за тоа посоветувајте се со лекар.

Треба да знаете дека тој режим им се препорачува и на оние кои не боледуваат од дијабетес. Дајте си време и ќе се навикнете.

Во продолжение ќе ви прикажеме еден рецепт кој може да ви помогне во спречување дијабетес, но и регулирање на истиот кај заболените.

Потребни состојки

– 10 лути пиперки
– 2 јајца

Подготовка

Искршете ги јајцата и измешајте ги со исецканите пиперки. Сето тоа добро измешајте го и додадете малку морска сол. Вашиот лек е подготвен.

Консумирајте го неколку денови и драстично ќе го намалите шеќерот во крвта.