Регулаторната комисија за енергетика ги соопшти новите цени на горивата кои ќе важат од полноќ.

Од вечерва на полноќ малопродажната цена на бензинот ЕУРОСУПЕР БС-95 се зголемува за 1,00 денари за литар и ќе изнесува 50,50 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 ќе се зголеми за 0,50 денари за литар и ќе изнесува 52,50 ден/лит.

Малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) ќе се намали за 0,50 денари за литар и ќе изнесува 42,00 ден/лит.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се зголемува за 0,50 денари за литар и ќе изнесува 31,00 ден/лит.

Малопродажната цена на мазутот М-1 НС се намалува за 0,801 ден/кг и ќе изнесува 16,144 ден/кг.

Од 05.05.2020 година максималните цени на нафтените деривати ќе изнесуваат:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 50,50 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС -98 52,50 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 42,00 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 31,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 16,144 (денари/килограм)