На Фејсбук се појавија можности за нови рекации поврзани со пандемијата на коронавирусот.

Покрај лајкови, срца и други емотикони, Фејсбук сега додава реакции што укажуваат дека на лицето му значи, односно е загрижено.

-Реакцијата ќе вклучува емотикон што го грее срцето, а од компанијата велат дека се надеваат дека реакцијата ќе им овозможи на луѓето да се чувствуваат повеќе поврзани со семејството и пријателите, од кои моментално се одвоени. Новата реакција доаѓа и кај Месинџер, но ќе изгледа малку поинаква, во форма на пулсирачко виолетово срце.

Alexandru Voica@alexvoica

We’re launching new Care reactions on @facebookapp and @Messenger as a way for people to share their support with one another during this unprecedented time.

We hope these reactions give people additional ways to show their support during the crisis.

View image on Twitter
148 people are talking about this

Инаку , компанијата се соочува со голем проблем од почетокот на пандемијата , а тоа е ширењето на лажни вести преку оваа платформа.

Како резултат, од „Фејсбук“ објавија дека дезинформациите за коронавирусот ќе ги бришат и ги предупредија сите со прикажување на порака ,,Добијте ги фактите за информации со линк до страницата на СЗО каде што би можеле да се најдат вистински информации за пандемијата’.

Поради пандемијата, Фејсбук исто така забележа значителен раст, но тоа не влијае на финансиската добивка поради негативното влијание на пандемијата врз дигиталните реклами.