Матичните лекари не можат да издадат рецепти на пациентите за лекови поради пад на системот.

Имено од рано изутрина не исконтактираа дсетици граѓани кои ни се пожалија дека матичните лекари не им издавале рецепти за лекови, а изговорот бил дека системот паднал.

Една од амбулантите која денес не издава рецепти е таа бо Бутел 1, во која лично се јавивме да провериме.

Одговорот од таму беше дека системот е паднат, да се јавиме утре.

Лица со хронични заболувања, дијабет, се само дел од пациентите кои денес не успеаа да ги набават лековите кои им се потребни.

На што се должи ваквата неодговорност и фијаско на владата чекаме одговори од министерот Венко Филипче.