Пазарџиите повторно протестират, но никој не ги слуша, најмалку Општина Центар или Град Скопје, кој би можел да помогне во ситуацијата барем како медијатор. Група од околу 40 трговци од Зелениот пазар изутринава повторно го блокираше булеварот Св.„Кирил и Методиј“ во Скопје, изразувајќи револт од покачувањето на цената за паркирање во централниот дел од градот.

Трговците оценуваат дека поскапиот паркинг ќе им го намали и онака нискиот промет од потрошувачите.