Погледнете кои скопски општини имаат најголем број активни случаи на Ковид-19 во последните 24 часа

Во последните 24 часа се направени 1045 тестирања, а регистрирани се 164 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-85, Куманово-24, Дебар-3, Штип-5, Прилеп-3, Тетово-18, Струга-5, Охрид-9, Гостивар-2, Гевгелија-1, Крива Паланка-1, Кочани-1,…

Во последните 24 часа се направени 1045 тестирања, а регистрирани се 164 нови случаи на ковид-19 во: Скопје-85, Куманово-24, Дебар-3, Штип-5, Прилеп-3, Тетово-18, Струга-5, Охрид-9, Гостивар-2, Гевгелија-1, Крива Паланка-1, Кочани-1, Македонски Брод-1, Валандово-1, Свети Николе-2, Ресен-2, Неготино-1.

По општини активни случаи во Скопје заклучно со вчера – (бројката по општини може да подлежи на измени со оглед на тоа што од вчера сеуште не се завршени сите анкети):

Чаир-235, Бутел-88,  Аеродром-87, Гази Баба-89, Центар-87, Карпош-79, Сарај-75.

Кисела Вода-52, Ѓорче Петров-39,  Шуто Оризари-29, Студеничани-25,  Арачиново-30.

Илинден-20, Петровец-7, Чучер Сандево-6, Сопиште-3, Странец-2,  Неутврден-2.


Related Articles