Ловорот е неверојатно здрави и дава супер арома.

Има бакар, магнезиум, калциум, селен и витамин Б, а делува на целокупното здравје, метаболизам и на мускулниот и нервен систем.

Се користи за проблеми со желудник, мигрена, силна главоболка, борба со кашлица и комарците кои бегаат од него.

Користете го во јадењата, во сокови и како чај.