Обожавате да грицкате пуканки додека гледате филм? Тоа е одлична навика, бидејќи најновите истражувања покажуваат дека пуканките помогаат во спречувањето на малигните болести.

Овие вкусни грицки содржат голема количина на антиоксидансот полифенол, кој најчесто може да се најде во овoшјето и зеленчукот, а одамна е позната дека помaга во намалувањето на ризикот од срцеви болести, карциноми и други болести.

Експертите тврдат дека со јадењето на пуканки добивате исклучителна здрава состојка која му помага на вашето здравје, а и ја прави кожата поубава. Затоа, направете си пуканки и уживајте во некој добар филм!