Во детските градинки „Фидани” и Снежана” се пуштени во употреба реновираните училници, соопштија од Општина Чаир.

Од општината  посочија дека во фокусот на нивната работа е постојано подобрувањето на училишната инфраструктура за поквалитетен едукативно – образовен процес.

Реновираните простории гарантираат топлина и ќе ја стимулираат креативноста кај децата, истакнаа од Општина Чаир.