Разоткриен најдобриот лек за болно срце- тајна чувана цели 8 века

Овој лек за срце помага брзо, закрепнувајќи го организмот на брз начин. Сите знаеме дека правилното функционирање на срцето е многу важно, зошто од него главно зависи здравјето на човекот….

Овој лек за срце помага брзо, закрепнувајќи го организмот на брз начин.

Сите знаеме дека правилното функционирање на срцето е многу важно, зошто од него главно зависи здравјето на човекот. Многу од болестите, настануваат како резултат на несоодветна функција на срцевиот систем, што е уште еден индикатор дека треба да му посветуваме посебно внимание.

Имено, тоа го направила монахињата Хилдегард фон Бинген во 13-ти век. Таа измислила неверојатен рецепт, чудо од лекарство за срцето. Со години овој лек успеале да го сочуваат, но не е заборавен до ден денес.

Во прилог го споделуваме рецептот:

Ставете во еден голем сад 10 пресни стебла магдонос, но без корен, залијте ги со еден литар домашно вино (црвено или бело). Додадете 2 супени лажици вински оцет и се заедно оставете да зоврие 10 минути. Потоа, додадете 300 грама пчеларски мед и варете уште 4 минути.

Откако ќе направите се од горенаведеното, процедете ја напивката. Тоа треба да го направите уште веднаш, додека е топла. Ставете ја во шише, кое пред тоа сте го дезинфицирале кое е наједноставно со некој силен алкохол.

По една чаша навечер пред спиење ќе овозможи на телото да ги регенерира оштетувањата кај крвните садови и да го подобри работењето на срцето.

Благодарение на оваа лековита напивка за срцето, се подобрува имунолошкиот систем, кој е главниот штит од доста болести. Докажано е дека доколку човек го конзумира неколку пати во годината, речиси е невозможно да добие срцев удар.


Related Articles