Ознака: американска агенција за храна и лекови

Американската агенција за храна и лекови одобри употреба на подобрени вакцини против Ковид-19

Американската агенција за храна и лекови одобри нов лек против хемофилија

Здравство 2 години ago

Вакцината Фајзер во САД ќе се дава и на деца од 12 до 15 години