Ознака: кадар

Повеќе од една година не е во функција мамографот во штипската болница – Пациентите се шетаат по други градови или плаќаат приватно!

Медицински сестри предвреме биле враќани на работа од годишен одмор зошто нема кадар во болниците и клиниките низ Македонија

Здравство 6 години ago

Нема гинеколози, родилиштата нефункционални ама Филипче ќе ги опремува со апарати кои се донација!

Здравство 6 години ago

На медицинските сестри им е скратено правото на користење годишен одмор поради дефицит на ваков кадар во болниците низ Македонија

Здравство 6 години ago

Доктори бегаат од земјата, Филипче со најави за поголеми плати планира да ги задржи во земјата – Како тргнало ќе нема кој да ги лекува граѓаните!

Здравство 6 години ago

Штипската болница кубури со кадар, бараат 100 вработувања!

Здравство 6 години ago

По лекарите и медицинските сестри и дипломираните фармацевти масовно ја напуштаат Македонија и работат во странство

Здравство 6 години ago

Инструментарки од ГОБ 8-ми септември бараат неплатен одмор за да работат во Германија – Здравствените власти се уште спијат и не го спречуваат одливот на здравствените работници

Здравство 6 години ago

Алармантно: Околу 3000 медицински сестри ја напуштаат Македонија – Филипче ќе им забранува да останат во Германија!

Здравство 6 години ago

Во велешката болница фали медицински кадар, но денеска директорот и Филипче отворија Центар за дијабетес!