Ознака: комисија за заразни болести

Од утре започнува вакцинацијата против сезонски грип, на располагање се 60 илјади дози вакцини

Во Македонија на месечно ниво има по 800 регистрирани случаи на Ковид-19

Здравство 7 месеци ago

Даниловски: Скандалозна е одлуката на Комисијата за заразни болести да не го набави лекот „Паксловид“

Здравство 8 месеци ago

МЗ информира дека двата случаи заразени со Конго-кримска хеморагична треска се стабилни

Здравство 1 година ago

Мехмедовиќ: Педијатрите и инфектолозите да бидат повнимателни со осипите кај децата

Здравство 1 година ago

Во Македонија се уште нема потврден случај на сојот на коронавирусот „Кракен“

Здравство 1 година ago

Стојаноска: Бараме повлекување на Законот за заштита на населението од заразни болести

Здравство 1 година ago

Епидемиолошката состојба со Ковид-19 во земјава е стабилна

Здравство 2 години ago

Петличковски: Пациентот е лоциран и првичната епидемиолошка анкета е завршена

Здравство 2 години ago

Комисијата за заразни болести препорачува карантин на сомнителни случаи за мајмунски сипаници