Ознака: лекување

Во ковид центрите низ земјава, во изминатите 24 часа на лекување се наоѓаат вкупно 80 пациенти

Подобрена здравствената состојба на 14 годишното девојче од Охрид, заменик министерот се правда дека не било лекарска, туку родителска гршка

Здравство 5 години ago

Луѓето со ретки болести реагира до Министерството за здравство поради малиот буџет одвоен за лекување

Здравство 5 години ago

Здравствени експерти бараат преиспитување на одлуката за бесплатно болничко лекување кое сериозно ќе му наштети на системот!

Здравство 5 години ago

Популизам и реформа која ќе го соголи здравствениот систем – Експертски и граѓански размислувања за најавеното бесплатно болничко лекување

Здравство 5 години ago

Од државниот буџет ќе одат 7,6 милиони евра за болничко лекување – Популистичка мерка или празно ветување на здравствените власти?

Здравство 5 години ago

Заев повторно најавува бесплатно болничко лекување – Дали ќе го исполни ветувањето или граѓаните повторно ќе бидат излажани?

Здравство 5 години ago

Измамник од Штип барал пари за лекување на дете – Од мајката земал над 5000 евра

Здравство 5 години ago

За две години државата ќе остане без детски лекари – Здружението на педијатри бара итно решавање на проблемот!

Здравство 5 години ago

Најмалку четворица пациенти меѓу кои и бебе со месеци шетаат по болниците низ Македонија – Лекарите неможат да откријат од што боледуваат