Потребни се донации за Маре Симевска (47) од Пехчево, која е маjка на три деца. Потребно е да се соберат средства, за понатамошно лекување, а семејството не може да ги покрие сите трошоци.

Потребно е итно преместување од една клиника во друга за понатамошен третман на болеста која е со дијагноза:

ДГ:J18.8-друга пневмонија микро организам неозначен

J98.8-други означени респираторни заболувања.

„Секој Ваш денар во моментот, за нас ке биде од големо значење. Однапред Ви благодариме за вашата подадена рака“, се вели во описот на објавата за донации.

Се замолуваат сите граѓани кои се во можност да донираат финансиски средства да ги уплатат на следната трансакциска сметка:

НА ИМЕ: Ѓорѓи Симевски

С-КА 300057100332473

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ.

Отворени се и телефонски броеви за донации:

ТЕЛЕКОМ 143 122

А1 143 467

Граѓаните од странство може да донираат ТУКА.