Ознака: недостиг на кадар

Клиниката за Онкологија предупредува дека државата догодина мора да обезбеди повеќе пари за терапија на пацинетите

Николов: Една од главните причини за свесно поткопување на јавното здравство е НУЛА инвестиции во човечкиот потенцијал

Здравство 5 години ago

Младите лекари праксата да ја изведуваат на клиники, се бара од ЛКМ

Здравство 5 години ago

Еден лекар за колоноскопски прегледи во цела штипска болница