На 05.03.2020 околу 21:00 часот во СВР Скопје, вработена како воспитувач во Јавна установа „Ранка Милановиќ“ пријавила дека околу 20:30 часот во дворот на установата во с.Визбегово, скопско, дошло до нарушување на јавниот ред и мир со физичка пресметка помеѓу двајца 14 годишни штитеници на установата.

Сочинет е записник за констатиран прекршок по член 11 од Законот за прекршоците против јавниот ред и мир.