Денеска, како што ветив од мои лични средства, донирав заштитна опрема – маски и дезинфициенси за вработените во подрачните единици на Министерството за земјоделство и Шумска полиција. Во овие тешки времиња кога вработените се принудени сами да си купуваат заштитна опрема и дезинфициенси потребно е да бидеме солидарни. Ги повикувам и охрабрувам сите кои се во можност да го сторат истото, напиша Цветан Трипуновски на Фејсбук.