Соопштение до јавноста, реакција на изјавата на Венко Филипче

Министерот за здравство, Венко Филипче продолжува со лагите и манипулациите. Повеќе од две години министерување на Филипче поминаа во знакот на сомнителни тендери и распродажба на јавното здравство.

Филипче не направи ништо за пациентите, не направи ништо од ветеното за докторите, а токму ним им вети плата од 100 илјади денари.

Филипче не продолжи со реконструкција на ниту една јавна здравствена установа. Новиот клинички центар не е ниту на повидок.

„Мој термин“ наместо да го надгради направи само да не функционира.

Сега Филипче вели ќе има нови лекови на позитивна листа, а тоа требаше да го направи веднаш по седнување во министерската фотелја.

Филипче освен кажувања дека нешто „ЌЕ“ направи и сомнителни тендери не стори ништо за пациентите и медицинскиот персонал.

Сега му остана само да се фали со една мерка укинување на квоти на лекови, која не се знае како ќе продолжи нејзината реализација.