Поради здравјето и добриот изглед, нутриционистите препорачуваат да ја следиме природата и да го „исчистиме“ телото при промена на сезоните.
Правилната исхрана игра клучна улога во губењето на тежината, но детоксикацијата е исто така исклучително важна, процес кој го промовира метаболизмот и елиминацијата на штетните материи од организмот, пишува списанието Nutrish.
Тие препорачуваат природен, лесен за подготовка, витамин детоксичен коктел да пролее вишок килограми.
Потребно ви е:
три моркови
две лажички куркума
две портокали
парче ѓумбир