Од Министерството за здравство информираат за уште една жртва на коронавирусот во Македонија.

Во ГОБ „8 септември“ почина пациентка од Тетово на возраст од 59 години.

Таа 15 дена била во тешка состојба и на респираторна машина.

Во Македонија од коронавирус починаа вкупно 86 лица.