Постигнување сочни и добро дефинирани усни со инјектирање на хијалуронски филер е една од најпосакуваните процедури во естетската медицина. Неодамнешните трендови се за поголема умереност и природен изглед. Но што треба да знаеме пред да ставиме филер во усните, на што треба да внимаваме?

Еве пет совети кои треба да ги знаете пред да ставите филер на усните за прв пат.

1. Бавно – Постепено ставање на филерот

Не е неопходно да се вметне целата ампула на филтерот во првата постапка. После неколку дена, може да се направи корекција, дури може да го посетите дерматологот и по трет пат. Слушајте ги неговите препораки – дали да инјектирате филер само во горниот, само долниот или и на двете усни. Исто така, имајте на ум дека забите ги поддржуваат усните ако забите се проблематични (на пр. испакнати) и усните може да не изгледаат многу добро.

2. Умно –

Учете однапред и изберете естетски лекар со искуство и вештини. Важно е за специјалистот кој ќе го постави филерот да работи со квалитетни производи, имајќи доволно пракса зад себе. Инјектирање на филер од необучен лекар може да резултира во различни степени на сериозност. Вие не треба да дозволите филерот да биде со низок квалитет без сертификација. Најчеста несакана реакција е благ хематом во пределот, кој исчезнува по неколку дена. Но, усните се област каде што минуваат важни крвни садови, кои можат да бидат погодени од неискусен лекар. Затоа, естетскиот дерматолог мора да знае како да реагира за да спречи сериозни здравствени и естетски проблеми.

3. Комплетно

Бидете 100% сигурни дека сакате да ги исправите усните и проверете дали ќе изберете привремен филтер за првата постапка. За неколку месеци по неговото поставување, тој ќе биде целосно апсорбиран од телото и неговиот ефект постепено ќе исчезне. Во меѓувреме, ќе имате време да го согледате лицето по промената и да одлучите дали сакате повеќе обемна усна.

4. Подготвени

Пред постапката, консултирајте се со дерматологот што да користите, за да спречите модринки или оток. Исто така, прекинете го аспиринот, ибопрофен, и сл. .. Добро е да не земате кофеин и алкохол на денот на постапката. Современите полнила се резултат на сериозен лабораториски развој и се користат по бројни клинички студии, нивните алергиски реакции се сведени на скоро нула. Но, ако сè уште имате свои размислувања за избор на филтер заснован на хијалуронска киселина, конуслтирајте се со повеќе од два дерматолози и прашајте за Се што ве интересира. Тие со сигурност ќе ви помогнат во правилниот и најдобар избор на филери.

5. Доволно

Изборот на филер ако го направиме според неговата  цена не е најразумниот пристап. Обично премногу ниско значи дека има проблем со производот што ќе ви го стават или пак со докторот. Ризиците се премногу сериозни бидејќи се работи за постапка за инјектирање. Платете доволно за да бидете сигурни во дејството на филтерот. Вредноста на најчестите брендови за полнење е идентична во сите големи реномирани клиники и попустните цени обично не се повисоки од 15-20%.

За повеќе информации за поставување на филер, консултирајте се со естетски дерматолог, подобро прашајте повеќе пати и соберете доволно информации пред да ставите филер на усни.