Таа е посебна мајка,мајка која се ќе направи за своето дете со посебни потреби,ТАА Е МАРИЈА МАНЧЕВА!! Марија Манчева е самохрана мајка, мајка која неможе никогаш да го остави своето дете со посебни потреби Теодор кое боледува од Вест синдром. Мајка на која животот и удрил многу шамари, но таа сепак продолжува да се бори и не се откажува.

Секој ден за неа е нов предизвик со посебна тежина, а за да биде овој удар уште потежок на Марија и се појавува КАНЦЕР НА БРОНХ за кои не постои операција, но постојат третмани и хемотерапии кои можат да ја спасат, кои можат да и помогнат да продолжи да живее.

Теодор комплетно зависи од неговата мајка, и без неа нема да може да продолжи сам. Марија секој ден вели ЈАС МОРАМ ДА ЖИВЕАМ, јас неможам Теодор да го оставам сам, што ќе прави без мене, кој ќе го гледа?? Замислете таа не ни мисли на тоа со што се соочува, мисли на нејзиниот син. Марија е храбра жена, храбра мајка, но за да ја избори оваа борба, потребни сме и сите ние. Потребни и се парични средства во износ од 35.000 евра кои ги нема, а за нејзе и за нејзиниот син ЖИВОТ ЗНАЧАТ.
Да не ги оставиме сами, да не им зададеме и ние удар, да бидеме тука за нив и со нив.. Имаме отворени донациски броеви на кој можеме да донираме и да и бидеме помош и поддршка на оваа мајка, да и покажеме дека не е сама и дека сме тука за нејзе.

За мојата сакана МЕРИ И ТЕОДОР
ВЕ МОЛАМ СПОДЕЛУВАЈТЕ