Магнетната резонанца во клиничката болница во Битола од вчера започнува со 24 часовна работа, информираат од болницата.

Како што велат од таму магнетната резонанца опфаќа пациенти од цела Македонија, а со ова очекува да се намали чекањето за снимање.

Од болницата потврдуваат дека интересот бил голем и до крајот на Август сите термини веќе биле закажани.

Конечно долго очекуваниот апарат да профункционира се случи, Филипче и понатаму е на одмор и сето ова не еблагодарност до него и неговото министерување меѓутоа е голем благодет за пациентите од овој дел на Македонија.