Докторката од Инфективната клиника Жаклина Шопова на својот Фејсбук профил сподели статус во кој пишува дека Филипче мора да биде реалист и да признае дека згрешил.

-Г- дине Филипче, доста сте лекар и политичар оптимист, бидете РЕАЛИСТ…доблест е да се каже дека згрешивте !
НАРОДОТ е исплашен, згора на тоа со него си играте топло -ладно!
Во моментов покрај сите превентивни мерки кои сите НИЕ треба да ги практикуваме, ВАЖНО е НАВРЕМЕНО упатување , БЕЗ СТРАВ , на сите кои имаат тегоби кај своите лекари и СИТЕ ЗАЕДНО да ја победиме оваа битка, како сите наши соседи!
Доста веќе тонеме…зар вака се оди во ЕУ???, стои во нејзиниот пост на Фејсбук.