Др.Пановски: Школската година да се одложи за две недели и сертификатите да се укинат

Професор д-р Никола Пановски во изјава за еден од македонските медиуми посочи дека доколку не може да се помогне со рестриктивни мерки за кои веќе е доцна, треба да се…

Професор д-р Никола Пановски во изјава за еден од македонските медиуми посочи дека доколку не може да се помогне со рестриктивни мерки за кои веќе е доцна, треба да се направат олеснителни мерки како отстранување од употреба на сертификатите за вакцинација, а во однос на децата да се одложи второто полугодие за две недели додека не заврши моменталниот пик со коронавирусот.

Тој објасни дека во овој период се оптоварени амбулатите бидејќи сега луѓето со настинка и грип одат на матичен лекар затоа што се уште се уплашени и болеста се шири. Според него учениците треба да тргнат на училиште без маски по одложување на второто полугодие.


Related Articles