Уште едно ветување на Филипче и Заев пуштено по вода.

Ваквите ветувања и нивната реализација се тие „мали“ нешта што ги вадат работите од колосек ги револтираат докторите го уништуваат здравството.

Ако министерот не може да распознае јавноста посочува по социјалните мрежи, поради ваквото лажење и манипулација на јавноста, пациентите и докторите, ги губиме здравствените работници и бегаат од државата.