Во текот на вчерашниот ден, како што пишува на сајтот на министерството за здравство, министерот Венко Филипче имал конференциска врска со претставници на Светската банка, при што е разговарано за планираните проекти и реформи во здравството. Од Светската банка, добиена е поддршка за процесите на реформа во легислативата и потврда за правилно планирање на предвидените промени во делот на здравствени реформи.