На Лидија Ристевска и е неопходна помош во борбата со прогресивната мултиплекс склероза, со која се бори веќе трета година по ред. Здравствената состојба на Лидија е значително влошена откако таа прележала Ковид-19.

Лидија за во јули има закажано интервенција со најнови медицински методи, кои ветуваат значителен напредок во здравствената состојба, но за изведување на постапката се потребни 30.000 евра.

Сите што сакаат да помогнат и да донираат за Лидија може да го направата тоа преку броевите:

Т-Мобиле: 143 121

А1: 143 474

Денарска сметка: 500-6000165984-43

Стопанска банка АД Битола

Девизна сметка: IBAN: MK07500080003654013

SWIFT: STBBMK22 Stopanska Banka ad Bitola