Како резултат на “се е под контрола” и “народот е крив” политиката на Владата на СДСМ, денес имаме 125 нови случаи на заболени и 7 починати, порача генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, Игор Јанушев.

-Во овие мигови на Македонија и македонскиот народ не им е потребен ПР-от на Владата и СДСМ базиран на лаги и манипулации, туку конкретни мерки, порача тој!