Кацузо Ниши строго се држи до принципите, а за тоа постои феноменална причина.

Дали знаете дека жените од Јапонија веќе 25 години држат светски рекорд во долговечност? Тие не стареат и непрестанато го воодушевуваат светот со физичкиот изглед, дури и во поодминати години.

Овој податок не треба да изненадува, бијдеќи во Јапонија е се практикува посебен стил на живот во кој е длабоко вкоренета здравата исхрана и физичката активност.

Јапонките сепак не поминуваат многу часови  во теретана, тие се придржуваат на принципот ,,Кацузо Ниши” тоа се вежби кои истовремено го обликуваат телото, но и ја ослободуваат болката.