Повеќето кои сакаат да ослабат се трудат да јадат здраво. Меѓутоа, кога доаѓа вечерата се одлучуваат за брза храна, а попатно грицкаат крекери или овошје.

Доколку се пронајдовте, постои начин да ја смените оваа лоша навика.

Доколку немате време за готвење

Нарачајте нод ресторан порција зеленчук и риба. Додека чекате, направете си сами сос, за да го избегнете скробот и шеќерот.

Доколку мора нешто да каснете пред вечерата

Дококу со часови сте без храна, секако дека е тешко да чекате часови за вечерата да биде готова. Земете десетина бадеми и грицкајте ги додека подготвувате вечера.

Доколку сакате да готвите

Доколку сте гладни, а сакате да готвите, одличен избор е омлетот.

Кога сакате да вечерате веднаш

Мелку риба од конзерва измешајте ја со сенф и маслиново масло. Додајте и малку зеленчук, па вечерата ќе ви биде повкусна.