Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 11 399. Бројката на оздравени пациенти е 7480, а на починати е 517. Во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3402.

Најмногу активни случаи има во Скопје-1231, а веднаш зад него следуваат Штип-381, Гостивар-283, Куманово-260, Струга-187, Тетово-186, Свети Николе-130 и Кичево-109.

Еве како изгледа денешната прераспределба на активни случаи по општини во Скопје:

•Чаир – 164

•Аеродром – 139

•Бутел – 80

•Гази Баба – 121

•Центар – 101

•Карпош – 110

•Сарај – 54

•Кисела Вода – 129

•Ѓорче Петров – 88

•Студеничани – 42

•Шуто Оризари – 100

•Арачиново – 21

•Илинден – 22

•Петровец – 17

•Чучер Сандево – 8

•Сопиште – 20

•Зелениково- 6

•Странец – 4

•Нераспределен – 5