Во Македонија и вечерва е загадено. Граѓаните повторно се гушат. Мерните станици за квалитет на воздухот повторно се обоија во црвено.

Според нив, најзагаден град во моментов е Куманово со измерени 427 микрограми на метар кубен.

На вторто место е скопско Лисиче со измерени 304 микрограми на метар кубен, па потоа следуваат Велес, Кавадарци, Тетово и Миладиновци.