Поранешната пратеничка на ВМРО-ДПМНЕ, Марија Андоновска е нова директорка на Институтот за јавно здравје.

Марија Андоновска е родена 1981 година, таа е доктор на науки, во моментов работи на Стоматолошки факултет и во Стоматолошки клинички центар.

Таа е поранешна пратеничка од редовите на ВМРО-ДПМНЕ, актуелен член е на Совет на градот Скопје и координатор на советничката група.