Во клиниката за детски болести во Скопје на 40 степени нема клима. Тука има и бебиња кои чекаат преглед. Докторите викаат дека клиниката е заборавена од миностерот, владата и светот. За детската клиника нема пари, за лубриканти и промена на пол има.