Министре ветувањето беше 100 илјади денари основна плата, а релизирањето е далеку. Еве мојата плата е 70 илјади денари со пет дежурства, а јас сум доктор на науки, доцент, рече доктор Игор Николов, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ на дебатата со министерот за здравство Венко Филипче на емисијата Детектор на телевизија Сител.

-Не манипулирајте со бројките министре, ветивте 100 илјади денари основна плата, а од тоа нема ништо додаде Николов.