Лекарите предупредуваат дека првите симптоми дека можеби имате рак можете да ги пронајдете на рацете. Да добро прочитавте, на рацете. Од дланките може да видите дали сте здрави или пак се соочувате со некоја болест.

Испукани раце

Иако понекогаш е нормално да бидат испукани и да нанесете балсам, сувата кожа и испукани дланки може да укажуваат на боледување.

Отечени раце

Ако почуствувате дека рацете ви се серионо отечени време е да посетите лекар.Тоа може да укажува на сериозно заболување

Болки во рацете

Ако без некоја причина почустувате болки во рацете тоа дефинитивно е симптом на рак. Тој делува на повеќе органи па и на рацете.Ракот на друг орган се манифестира низ болка во рацете