Различните видови болка доаѓаат од различни делови од телото, но често нашата психа има огромно влијание на тоа каде чувствуваме болка.

  • Болка во долниот дел на грбот

Ваквата болка може да значи дека премногу сте загрижени за парите. Ве мачи финансиската ситуација, можеби некому должите или пак сакате да имате повеќе финансии за да си овозможите повеќе работи.

  • Болка во лактите

Болката во лактите укажува на отпор кон промените во животот. Ако имате укочени раце, можеби сте имале тежок живот кој го насобрал стресот во овој дел од телото. Потрудете се да најдете сила да се опуштите, да заборавите на тоа што се случило и да најдете спокој.

  • Болка во рацете

Ваквата болка значи дека не можете да допрете до другите луѓе на начин на кој би требало. Бидете отворени кон другите луѓе, но и нови пријателства и не им судете на другите.

  • Болка во колковите

Ваквата болка означува страв од иднината. Таа покажува дека имате отпор кон промени. Можеби сте премногу претпазливи кога донесувате одлуки и се плашите дека промените ќе бидат негативни.

  • Болка во колената

Болките во колената укажуваат на големо его и превисоко мислење за себеси. Бидете подобра личност, помогнете им на другите. Свртете се и кон нив.